Z delavnicami šivanja zaključila še zadnja skupina udeleženk!

V okviru projekta ANI-ETNO-MACIJA je z delavnicami “Modno oblikovanje – predelava oblačil” zaključila še tretja, zadnja skupina udeleženk. Skupno se je tako v vseh treh sklopih delavnic usposobilo 30 žensk, pripadnic etničnih skupin, ki so si pridobile nova, praktična znanja, si razširile svojo socialno mrežo, se med delavnicami na neformalen način učile slovenščine in si izboljšale svoje zaposlitvene možnosti. Prijetno s koristnim torej.

Zadnja skupina je s svojo ustvarjalnostjo, kreativnostjo in delavnostjo presegla naša pričakovanja, še posebej zato, ker so številne udeleženke na delavnice prišle povsem brez predhodnega preznanja, niso znale rokovati s šivalnim strojem, pa so se na koncu usposobile do te mere, da so samostojno izdelale več izdelkov, na katere so lahko več kot ponosne. Poleg veščin krojenja, šivanja in predelave oblačil, so se udeleženke skozi delavnice učile tudi funkcionalne pismenosti, si izboljšale svoje znanje slovenskega jezika, spoznale nove ljudi in okrepile svojo samozavest. Prav tako je tovrstno neformalno učenje slovenskega jezika zanje najbolj primerno, saj na prijeten način, med druženjem, pilijo svoje znanje. Odziv žensk na šiviljske delavnice je bil pri vseh treh skupinah zelo pozitiven, saj so na usposabljanje prihajale redno, se pri izdelavi izdelkov zelo potrudile in si želijo tudi v prihodnje še uporabljati pridobljena znanja.

S podelitvijo potrdil se je tako zaključil še zadnji sklop usposabljanj v okviru projekta Ani-etno-macija. Projekt je uspešno zaključilo skupno 60 udeležencev, 30 žensk na delavnicah Modno oblikovanje – predelava oblačil, 15 udeležencev delavnice Etno-animacija in 15 udeležencev delavnice Oglaševanje. Po vtisih udeležencev sodeč, so bile izvedene delavnice zelo uspešne, saj mnogi med njimi na novo pridobljena znanja in kompetence že s pridom uporabljajo pri svojem siceršnjem delu. Na vsakega izmed njih smo izjemno ponosni in jim želimo, da z novo pridobljenimi znanji uspevajo vsak na svojem področju še dalje.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: