Bi vedeli, da so to predelana oblačila?

Še do nedavnega so imela stara oblačila le malo vrednosti. Oblačila iz druge roke se niso posebej promovirala in redki ljudje so jih sploh hoteli nositi. Police trgovin so preplavila poceni oblačila, pogosto zelo slabe kvalitete in izdelana v etično spornih pogojih. Zaradi instant mode, ko so praktično vsak drugi dan moderna povsem drugačna oblačila in je modi skoraj nemogoče slediti, se je veliko ljudi začelo obračati stran od tovrstnih nakupov in so začeli razmišljati bolj trajnostno. K temu je veliko pripomoglo tudi dejstvo, da so oblačila, ki jih za malo denarja kupimo v številnih multinacionalnih trgovinah, slabe kvalitete, zato jih že po nekajkratnem nošenju včasih ni več mogoče obleči (se zmuckajo, zaperejo, strgajo, scefrajo, znitkajo in še kaj).

Ljudje so zato začeli razmišljati bolj dolgoročno in bolj žepu oziroma denarnici prijazno. Oblačila iz druge roke so postala vse bolj kupcu zanimiv koncept, prav tako se zadnje čase vse bolj promovira predelavo starih, neuporabljenih kosov oblačil v nove kose. Rezultat je t.i. up-cycling moda.

In veste kaj je najbolje pri tovrstnih predelanih oblačilih – so unikatna in zanje nikoli ne bi mogli na prvo žogo ugotoviti, da so narejena iz starih kosov oblačil, ki so se vam dolga leta neuporabno valjala po kotih omare. Ne verjamete? Preverite, kaj so ustvarile udeleženke druge skupine na naših delavnicah Modne predelave oblačil iz starih kosov in se prepričajte sami!

One Comment on “Bi vedeli, da so to predelana oblačila?

  1. Pingback: Z delavnicami šivanja začela že tretja skupina udeleženk

%d bloggers like this: